NordNews
Avem ce spune

Bogdan Țîrdea despre înțelegerile dintre Sandu și Usatîi: „Renato Usatîi are 3 blocuri mari electorale diferite”

Socialistul, Bogdan Țîrdea a declarat în cadrul unei emisiuni televizate,  faptul că Renato Usatîi nu va primi susținearea întregului bloc electoral care a votat pentru el în primul tur al alegerilor prezidențiale. Țîrdea a subliniat faptul că simpatizanții liderului Partidului Nostru sunt divizați în mai multe tabere.

„Renato Usatîi are 3 blocuri mari electorale, unul, cel mai mic este diaspora, care este clar că nu va vota pentru Maia Sandu, mă refer la diaspora din vest. Pentru Sandu va vota, este clar fără a merge la ghicitoare,  alectoratul celor care protestează. Ei vor vota contra sistemului. Lor nu le place nici Dodon și nici Maia Sandu. Aceste două personaje sunt oamenii sistemului. Cum să fie alt fel, dacă Dodon a fost Ministrul Economiei, încă în 2006, iar Maia a fost subalterna lui. Ambii sunt de mult timp la putere[….]Cel mai masiv grup electoral este pro-sus, pro-sovietic[…]În Rusia Renato Usatîi a acumulat mai multe voturi decât în Moldova. Prin urmare, sunt sigur că diaspora rusească nu va vota pentru Dodon, dar pentru sistemul de valori, pentru faptul că ziua de 9 maie este Ziua Victoriei, pentru faptul că Rusia este un poartener strategic, dar contra paradelor gay. ”, a declarat Bogdan Țîrdea.

Politicianul a declarat că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este unicul care susține dizolvarea Parlamentului.

„Cea mai importantă întrebare este cum Maia Sandu vrea să dizolve Parlamentul? Andrei Nastase va fi contra, Șor va fi contra, ProMoldova va fi contra, niciun partid, înafară de noi, PSRM nu va susține dizolvarea Parlamentului.”,  mai adăugat Bogdan Țîrdea.

Invitatul emisiunii televizate a spus că speră la o mbilizare masivă în turul doi al alegerilor prezidențiale de cel puțin 52% de populație.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"