NordNews
Avem ce spune

„Bombardamentul a surprins-o, când intra în casă”. Durerea unei mame din Mariupol care și-a văzut fata rănită

Concentrarea ofensivei în estul Ucrainei nu înseamnă că Rusia renunță la celelalte ținte ale sale. Continuă asediul de la Mariupol, în timp ce noi bombardamente au avut loc la Liov, în vestul țării, iar proiectilele au căzut în zone civile, scrie digi24.ro.

Cel puțin cinci rachete trase de ruși au lovit ieri zone din Liov, oraș aflat în vestul Ucrainei, aproape de granița cu Polonia. Trei dintre ele au țintit instalații militare, printre care și un depozit uriaș de armament, iar celelalte au căzut în zone civile.

Zeci de mașini au fost avariate sau distruse, în timp ce unda de șoc a spulberat ferestrele unui hotel din Liov folosit de ucrainenii evacuați din alte zone.

Andrii Sadovîi, primarul orașului Liov: „Ceea ce vedem astăzi în Ucraina este un genocid pe care agresorul îl comite intenționat, ucide civili”.

Artem Mikhailo, refugiat din Kiev: „Nu mai este sigur nicăieri în Ucraina, sper să se termine curând. Când au lovit cele cinci rachete, m-am trezit din cauza exploziilor. Am fost foarte îngrijorat pentru oameni.”

În Mariupol, oraș care a suferit probabil cel mai mult, victimele zac pe străzi și nu mai există aproape nicio clădire neatinsă de bombe și rachete.

Irina, locuitor din Mariupol: „Sper că Mariupolul va fi reconstruit. Cel mai important lucru este să fie reparată infrastructura. Vara va trece repede și va veni iarna, când va fi foarte greu”.

„Ea este rănită, bombardamentul a surprins-o când intra în casă. A fost rănită peste tot – la picioare, la cap”, adaugă femeia, care sprijină o fată rănită.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"