NordNews
Avem ce spune

"Borsetka" PSRM recidivează. Soțul deputatei Dolință: "Napravlenie znaeș? Vîpolniai!"

Igor Dolință, soțul deputatei Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) Alla Dolință, care mai este numit și “borsetka” partidului de guvernare, nu renunță să se comporte grosolan cu reporterii portalului de știri NordNews. De această dată, mai exact sâmbată 18 iulie, în cadrul vizitei de partid a Zinaidei Greceanîi la Bălți, Dolință a refuzat să-și ceară scuze pentru limbajul indecent folosit în adresa jurnaliștilor.


Cine este Igor Dolință?
Igor Dolință este soțul deputatei Allei Dolință, una dintre persoanele de încredere ale președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, liderul neformal al socialiștilor.
Igor și Alla Dolință nu sunt simpli membri ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), dar și unii dintre cei mai importanți finanțatori ai formațiunii. Spre exemplu, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 ei au finanțat campania electorală cu peste jumătate de milion de lei, deși veniturile declarate pentru anii 2012-2013 erau de circa 93 de mii de lei, potrivit declarației de avere depuse la CEC.  Mai mult, conform platformei anticoruptie.md, în campania prezidenţială din 2016 familia deputatei a transferat pe contul electoral al candidatului PSRM 118 mii de lei (Alla Dolință – 59.200 de lei, Igor Dolința – 59.400 de lei). Totodată, în 2018, aceștia au donat peste 68 de mii de lei pentru PSRM, iar în schimb s-au ales cu un fotoliu de deputat, pe care Alla Dolință a reușit să-l păstreze și după scrutinul parlamentar din februarie 2019.
Într-o investigație realizată de RISE Moldova, despre sediul central al PSRM, se arată că imobilul din strada Lazo 25, unde este amplasat sediul central al Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, ar aparține Allei Dolință, printr-o firmă reprezentată de aceasta. „Imobilul de peste 800 de metri pătrați, evaluat de Cadastru la șase milioane de lei, se afla în proprietatea familiei Dolință încă din octombrie 2007, prin intermediul companiei Foradex Plus. În februarie 2009, Igor Dolință, fondatorul Foradex-Plus, decide să treacă biroul de pe strada Lazo în proprietatea companiei Vesma-Teh, al cărei unic fondator era atunci soția sa, Alla Dolință. Două luni mai târziu, în aprilie 2009, Alla Dolință cedează 99% din capitalul social al Vesma-Teh offshore-ului cipriot HB Strenton Limited. Compania cipriotă este fondată de alte două companii offshore: Stateco (Nominees) Limited şi Stateco (Trustees) Limited, care apar în documentele Panama Papers. Acum, unic fondator al Vesma-Teh este fiica socialistei, Irina Dolință, care a preluat acțiunile de la compania offshore HB Strenton Limited”, au scris jurnaliștii.
RISE Moldova a mai scris că, Irina Dolință a preluat Dominic SRL, firmă care este unul dintre cei mai importanți jucători pe piața gazului lichefiat din Republica Moldova. La finele anului 2017, firma a fost vizată într-o decizie a Consiliului Concurenței. Prin Decizia Plenului Consiliului Concurenţei DA – 60 din 30.11.2017 a fost constatată încălcarea prevăzută la art. 5 alin. 3 lit. d) din Legea concurenței nr.183 din 11.07.2012, de către întreprinderile Dominic SRL și Comerț – Gaz SRL, prin participarea cu oferte trucate la licitația publică nr. 1067/15 din 20.01.2016, organizată și desfășurată de Î.M. Regia Autosalubritate, fapt pentru care acestea au fost amendate după cum urmează: Dominic SRL – 2 571 671 lei 00 bani, Comerț – Gaz SRL – 998 343,63 lei.
Soțul Allei Dolință este fondator și administrator al firmei Igalirix SRL, care se ocupă cu importul și comerțul băuturilor alcoolice, al ceaiului, cafelei, lemnului și produselor din tutun.
Într-o investigație realizată în anul 2015 de Centrul de Investigații Jurnalistice şi Ziarul de Gardă se arata că Alla Dolință nu a indicat în declarațiile cu privire la venituri şi proprietăți firma Bas-Elit-Vin SRL, fondată în satul Başcalia, r. Basarabeasca, la care soţul său deţine 34%.
Solicitată atunci de jurnalişti, Alla Dolinţă a spus că nu cunoaşte nimic despre firma Bas-Elit-Vin şi că soţul său nu ar avea cotă-parte la acest SRL.
Amintim că acum o lună, soțul deputatei Alla Dolință, Igor Dolință a mai trimis la origini jurnaliștii portalului de știri NordNews.
Mai multe detalii aici: Нецензурная лексика в адрес NordNews от членов ПСРМ. Как прошел тайный визит Зинаиды Гречаный в Бельцы

1 Comentariu
 1. misa spune

  De atata !
  Asa e Statul !!
  A fugit un Porc si a venit altul !!!
  Porcarie dupa Porcarie,
  Asa ii place Porcului sa fie !!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"