NordNews
Avem ce spune

Botgros vorbește despre chinurile groaznice prin care a trecut fiind infectat cu COVID

Maestrul Nicolae Botgros, care a stat internat în spital mai bine de o lună după ce a fost infectat cu SARS-CoV-2, a povestit în cadrul unui interviu chinurile groaznice prin care a trecut după ce s-a îmbolnăvit, potrivit cotidianul.md.

 Într-o lună și patru zile cât am fost internat în spital, am văzut doar oameni îmbrăcați în „scafandru” alb. Asta este uniforma lor pe care o îmbracă zi de zi: salopetă albă, cu mânecile acelea albastre sau verzi. Nu suntem obișnuiți să îi vedem în așa uniformă și împachetați ca în cosmos, așa că nici nu-i deosebeam. Nu știam când venea șeful, medicul de gardă sau alt medic. Toți erau la fel și le vedeam doar ochii. Îi mai întrebam cine sunt și cum îi cheamă. Așa, fără să-i cunosc, mai discutam cu ei. Am spus că voi merge la toate bisericile din lume, la toate mănăstirile să mă rog pentru sănătatea lor. Ceea ce au făcut ei pentru mine și pentru pacienții de acolo, nu se poate reda prin cuvinte. Și nu cred că poate uita cineva din cei care au trecut pe acolo”, a declarat Botgros în cadrul unui interviu pentru report.md.

El a vorbut și despre cât de greu i-a fost atât cât a stat internat.

Mi-e rușine să vă spun, dar când am ajuns la spital eram foarte speriat. Mă temeam și urlam de durere. Așa durere… simțeam. Nu înțelegeam ce mi se întâmplă și cum am ajuns într-o așa situație. Oamenii de acolo, din spatele acelor paravane, m-au încurajat. Mi-au spus să mă liniștesc, că totul o să fie bine și eu o să mă întorc acasă viu. „O să mergem împreună la concert. Dvs o să ne cântați – noi o să dansăm și o să fim toți împreună”, îmi spuneau ei. M-au ajutat foarte mult și pacienții de acolo, și medicii”, a dezvăluit acesta.

Cel mai greu lucru pentru Botgros fost „să stau cu masca cu oxigen pe față non-stop, inclusiv să dorm cu ea”.

„Dar nici măcar nu poți să dormi, pentru că ești plin cu catetere, sonde, tuburi, cabluri! Ești „îmbrăcat” în toate acestea și arăți ca un cosmonaut. Ți-e somn, dar nu poți dormi. Te temi să nu cadă vreo sondă, să nu iasă vreun cateter și să înceapă să curgă sânge. Stai mereu cu frica să nu se întâmple ceva. Somnul nu-i somn. Odihna nu-i odihnă. Șase zile și șapte nopți nu le-am dormit absolut deloc. Mai ațipeam uneori ziua, dar nici măcar nu știam când îi ziuă și când e noapte. Mai întrebam pe câte un medic cât este ora… Mă simțeam ca într-o altă lume”, a dezvăluit dirijorul orchestrei „Lăutarii”.

El a mai spus că plămânii săi au fost afectați în proporție de 70% și este încă foarte departe de a se fi recuperat complet.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata