NordNews
Avem ce spune

Braconierii moldoveni cercetați pentru pescuit ilegal la frontiera râului Prut

Un moldovean reținut și alți trei urmează să fie documentați pentru pescuit ilegal la frontiera râului Prut. Polițiștii de frontieră au reținut în ziua de 12 iunie, în apropiere de miezul nopții, patru persoane de gen masculin echipați cu dispozitive electrice destinate pescuitului ilegal care se îndreptau spre râul Prut dinspre localitatea Slobozia Mare, raionul Cahul.
Pe malul stâng al râului Prut  au fost observate patru persoane care intenționau să pescuiască. La solicitarea polițiștilor de frontieră să-și înceteze activitatea ce o desfășurau, bărbații s-au dispersat, deplasându-se în direcții diferite.
Au intervenit polițiștii de la Sectorul Poliției de Frontieră Galați care au acționat pe apele Prutului facilitând reținerea unui bărbat, ceilalți reușind să se ascundă.
În timpul interogării s-a constatat că moldoveanul în vârstă de 36 ani era originar din satul Slobozia Mare și împreună cu alți trei amici au decis să meargă la pescuit.
La fața locului au fost găsiți peste 300 de pești din specia somn. Bărbatul și-a recunoscut vina, acesta riscă  o amendă în valoare  de 600 lei, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"