NordNews
Avem ce spune

BREAKING NEWS // CEC a decis eliminarea Marinei Tauber din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți

Candidata partidului „ȘOR”, Marina Tauber, riscă să fie scoasă din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postică, a propus un proiect de hotărâre în acest sens.

În proiectul de hotărâre se menționează un șir de încălcări la capitolul finanțării campaniei electorale a candidatului Marina Tauber. Tauber este acuzată că a cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a hrăni simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală.

Petru această Hotărâre au votat 6 membri ai CEC, iar doi membri s-au abținut. Raportorul proiectului, Pavel Postica a anunțat că toate materialele probatorii vor fi transmise Judecătoriei din Bălți, ca să decidă asupra faptului de a anula înregistrarea concurentului electoral Marina Tauber.

„Se constată folosirea de către concurentul electoral Marina Tauber, desemnată de Partidul Politic „Șor”, a fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi, de cel puțin 34 260 de lei, iar în consecință, depășirea plafonului maxim stabilit de CEC, cu cel puțin 9 514 lei”.

CEC a menționat despre o sesizare a Inspectoratului de Poliție Bălți despre faptul Partidul Șor nu ar fi declarat cheltuieli de zeci de mii de lei pentru alimentele primite de zeci de activiști de partid cazați în timpul campaniei la o stațiune din Bălți. În ședința transmisă online, vicepreședintele CEC, Pavel Postică, a interogat doi martori identificați drept reprezentanți ai companiei care a livrat alimentele. Interogatoriul a continuat, chiar dacă un martor a spus că a depus deja mărturie la poliție și SIS și că nu și-a dat acordul să fie filmat.

„În perioada 25 octombrie – 21 noiembrie, un serviciu de catering a prestat servicii de alimentare pentru simpatizanții Șor care au asigurat activități electorale de agitație, în susținerea Marinei Tauber, candidată la funcția de primar al municipiului Bălți. În procesul prestării serviciilor de catering, SRL CREDEM-ECO zilnic efectua livrări de bucate gătite, conform unui meniu prestabilit către tabăra. Din datele acumulate, precum și din declarațiile directorului SRL CREDEM-ECO, colectate de Poliție, și ale administratorului departamentului de catering, reiese că achitarea se efectua în numerar, de către activistul Partidului Șor. Suma totală este în mărime de 152 de mii de lei”, a declarat Pavel Postică.

Tot în această seară, deputații Partidului „ȘOR” și mai mulți locuitori din Bălți au venit la sediul Comisiei Electorale Centrale, unde au organizat un protest.Oamenii cer ca Tauber să rămână în cursa electorală.

Amintim că, la alegerile din 21 noiembrie, candidata partidului „Șor”, Marina Tauber, a obținut 47,93% din voturi, fiind urmată de candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 20,93% din sufragii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata