NordNews
Avem ce spune

BREAKING NEWS | Președintele Raionului Fălești, suspendat din funcție pentru beție

Președintele socialist al raionului Fălești, Sergiu Fîntîna a fost suspendat din funcție, după ce astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Raional Fălești, 19 consilieri au votat pentru ridicarea temporară a mandatului său.

Astfel, majoritatea consilierilor raionali din partea formațiunilor politice : Partidul Nostru, Blocul Politic „ACUM” (DA și PAS), Partidul Democrat din Moldova, Partidul Comuniștilor, Partidul Politic Șor, Partidul Pro-Moldova. Consiliul Raional Fălești a decis suspendarea alesului raional pe perioada desfășurării anchetei și procesului de judecată pe numele lui Fîntîna.

Reacția Președintelui raionului Fălești, Sergiu Fântâna referitor la posibila Suspendare din funcție:

De precizat că, consilierul raional din partea Partidului Unității Naționale, Vasile Tataru s-a abținut de la procedura de votare pentru suspendarea din funcție a lui Fîntînă.  Majoritatea aleșilor locali din partea PSRM în consiliu au părăsit sala de ședințe, în semn de protest.

De ce consilierul PUN nu a votat pentru suspendarea președintelui raionului Fălești:

Presedintele raionului a fost dur criticat și de consilierii Partidului Nostru.

Vedeți mai jos reacția președintelui fracțiunii PN, Eduard Pleșca:

Amintim că, Sergiu Fîntîna a fost prins de un echipaj de poliție din Bălți, pe data de 19 martie băut la volan. Conform rezultatelor aparatului drager, în aerul expiratal alesului local s-a înregistrat o concentrație de alcool de 0,36 mg/l. Potrivit expertizei medico-legale în probele de sânge prelevate în seara zilei de 19 martie a fost depistată o concentrație de alcool de 0,85 de miligrame per litru. În consecință, pe numele șefului executivului raional a fost intentat un dosar penal. Acesta riscă până la 240 de ore de muncă în folosul comunității și suspendarea dreptului de a conduce un mijloc de transport.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata