NordNews
Avem ce spune

BREAKING NEWS! Regim special de circulație. Locuitorii din mun. Bălți și Chișinău nu vor mai putea ieși din casă după ora 23:00

Au fost anunțate măsurile anti-epidimiologice în perioada situației de urgență. Printre acțiunile decise astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale, sunt:

1. Elevii rămân la lecții online, cu excepții în instituțiile unde nu există asigurat echipamentul necesar.

2. Se sistează activitatea bibliotecilor, muzeelor, instituțiilor teatral-concertistice, cinematografelor și caselor de cultură.

3. În municipiile Chișinău și Bălți, din 3 aprilie, se interzice circulația persoanelor în afară locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 5.00.

4. Se interzice circulația și aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.

5. Persoanele care se află în afară domiciliului/reședinței sau altui loc de trăi, sunt obligate să deține asupra să un act de identitate sau un alt înscris care confirmă identitatea persoanei.

6. Se instituie regim special de muncă pe întreg teritoriul Republicii Moldova, astfel că entitățile publice și private să atragă cu prezență fizică la serviciu un număr de până la 30% din personal, pentru ceilalți angajați se va dispune organizarea muncii la distanță.

7. Se interzice întreprinderilor prestatoare de servicii publice să siteze (prin deconectarea locurilor de consum) furnizarea serviciilor și/sau să aplice penalități pe cazul neachitării în termen de către consumatorii casnici, a facturilor pentru energia electrică, energia termică, gazele naturale sau apă potabilă consumată, cu excepția situațiilor în care deconectarea are drept scop evitarea punerii în pericol a vieții și sănătății oamenilor sau prejudicierea proprietății.

8. Se instituie moratoriu, până la dată de 30 mai 2021, asupra controalelor de stat planificate, efectuate la fața locului, de către organele abilitate cu funcții de control.

9. Grădinițele rămân deschise.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"