NordNews
Avem ce spune

BRICENI: Au încercat să traverseze frontiera de stat cu permise de conducere falsficate

La vama „Briceni” au fost depistate două acte falsificate a doi bărbați: un moldovean și un ucrainean, care au încercat să traverseze frontiera de stat, transmite Stirilocale.md.
Conaționalul, în vârstă de 34 de ani a fost reținut pe direcția de ieșire din țară. La solicitarea polițistului de frontieră, bărbatul a oferit spre verificare toate actele necesare. În timpul controlului, permisul de conducere emis de autoritatea competentă de pe teritoriul R. Moldova s-a dovedit a fi neautentic. Fapt confirmat și cu ajutorul tehnicii speciale din dotare. Supus audierii, șoferul a declarat că și-a dat seama de contrafacerea acestuia, întrucât nu a reușit să susțină examenul auto și a apelat la un prieten pentru perfectarea actului contra sumei de 200 euro.
În al doilea caz, permisul de conducere declarat contrafăcut a fost prezentat la traversarea frontierei de către un cetățean al Ucrainei. Acesta, în vârstă de 39 ani, s-a prezentat în punctul de trecere pentru legitimare pe direcția intrare în R. Moldova. În timpul controlului de frontieră, permisul de conducere eliberat de către autoritățile ucrainene a fost examinat suplimentar de către polițistul de frontieră deoarece se evidenția unele semne de falsificare. Lipsa microtextului și a semnelor de protecție UV pe recto a adeverit neautenticitatea documentului, fapt ce a întrerupt călătoria cetățeanului. Interogat, bărbatul a comunicat că nu cunoștea despre fals.
Bărbații riscă pedeapsă cu închisoare de până la 2 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"