NordNews
Avem ce spune

Bugetul de stat a mai încasat 450 de milioane de lei de la vamă

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal săptămâna trecută au constituit peste 450 de milioane de lei, fiind perfectate per total 10 870 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 154 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare, produse cosmetice, piese auto, țigarete etc). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 27 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 102 482 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 96 621 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18 827 și respectiv 13 906 traversări.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 273 de solicitări de informații legate de vamă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"