NordNews
Avem ce spune

Bunuri în valoare de 3.000.000 de lei, sechestrate de ARBI într-un dosar de spălare de bani

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste trei milioane de lei, pe parcursul săptămânii precedente. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale, pornite pe fapte de spălare de bani, transmite jurnal.md.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe şase încăperi locative, în valoare de 2 817 634 de lei, pe o încăpere nelocativă, în sumă de 121 722 de lei şi un capital social în valoare de 146 859 de lei. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 3 086 216 lei.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a elaborat avize consultative privind evaluarea a şase bunuri imobile, trei terenuri pentru construcţii, un teren agricol, o construcţie comercială şi o construcţie nefinisată, dar şi a şase bunuri mobile patru autoturisme, un autocamion şi o motocicletă. Timp de o săptămână, în adresa ARBI au fost expediate opt delegaţii, pe cinci cauze penale, în privinţa a 20 de subiecţi, iar pe 32 de persoane au fost elaborate note analitice.

Amintim că, de la începutul anului Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 48 de milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"