NordNews
Avem ce spune

Bunuri în valoare de circa 5 milioane de lei, sechestrate într-un dosar de spălare de bani

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de circa 5 milioane de lei, pe parcursul unei săptămâni. Este vorba de mai multe terenuri, capitaluri sociale, conturi bancare, mijloace de transport, încăperi locative şi nelocative.

Astfel, sub sechestru au ajuns şase automobile, evaluate la peste 1,5 milioane de lei. Este vorba despre o Şcoda Fabia din 2011, un BMW X3 din 2009, un AUDI Q5, anul fabricaţiei 2016, un Volkswagen Jetta din 2018, un Suzuki Vitara din 2016 şi un autocamion de model Mercedes Atego din 2013.

Pe parcursul săptămânii precedente, Agenţia a elaborat șapte note analitice pe 31 de persoane, a întocmit 44 de avize consultative privind evaluarea unor bunuri mobile şi imobile. Printre obiectele evaluate de ARBI se numără 20 de automobile, cinci autocamioane, 11 remorci şi opt hidrobiciclete. În prezent, în procedura Agenţiei se află 89 de delegaţii pe 59 de cauze penale în privinţa a 218 subiecţi.

Amintim că, ARBI are în calitate de atribuţii efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale sechestrate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata