NordNews
Avem ce spune

Burse mai mari pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi. Cu cât vor crește alocațiile

Cuantumul burselor pentru elevi și studenți va fi majorat cu 15,7%, începând cu luna ianuarie 2023. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, la propunerea ministerului Educației și Cercetării. 

Totodată, cu 20% va crește cuantumul Bursei de Excelență a Guvernului, iar cu 25% cel al Bursei pe domeniile științifice. Astfel, 25 de studenți doctoranzi vor beneficia de burse majorate în acest an – 21 de persoane vor primi Bursa de Excelență a Guvernului, în valoare de 3000 de lei, iar alți 4 studenți vor beneficia de Bursa pe domenii științifice, care constituie 2500 de lei. Decizia cu privire la acordarea burselor majorate celor mai buni studenți doctoranzi a fost aprobată, tot astăzi, de Guvern.

„Majorarea burselor pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi se înscrie în politica de fortificare a sistemului de învățământ de toate nivelurile, precum și de asigurare a atractivității și competitivității la nivel național și internațional a instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic din țară”, a declarat ministrul Anatolie Topală. În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocate 41.806,7 mii de lei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"