NordNews
Avem ce spune

C0VID-19 a făcut a 52-a victimă

În regiunea transnistreană a fost înregistrat un nou deces din cauza pandemiei COVID-19. Potrivit așa numitul minister de Interne din Transnistria  este vorba de un bărbat în vârstă de 64 de ani, din orașul Grigoriopol. Acesta, a fost internat la spital la terapie intensivă, cu pneumonie bilaterală, la 13 aprilie. Marți, 14 aprilie, barbatul a fost testat pozitiv la COVID-19. Totodată, pacientul suferea de cancer și avea nevoie de hemodializă. Bărbat însă nu a mai putut fi salva.

Amintim, că în ultimele 24 de ore, în țară au fost înregistrate alte cinci decese din cauza COVID-19.
Deces 47: Femeie de 63 ani din Chișinău, internată  în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 5 aprilie. Boli cronice: insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
Deces 48: Femeie de 63 ani din Orhei, internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă la data de 7 aprilie. Boli cronice: insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
Deces 49: Bărbat în vârstă de 76 ani, din Glodeni. Internat la data de 06.04.2020 la SR Glodeni și transferat la 14 aprilie în secția ATI SR Glodeni. Boli cronice: Cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, cardiopatie aterosclerotică hipertensivă, ateroscleroză.
Deces 50: Femeie de 68 ani, din Fălești. Internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 8 aprilie. Boli cronice: Insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.
Deces 51: Bărbat de 73 ani din Cahul, care a fost internat la SR Cahul pe data de 12.04.2020. Boli cronice: cardiomiopatie hipertensivă, micronefrolitiază renală.
Numărul total al deceselor din cauza COVID-19 s-a ridicat la 52 în Republica Moldova.
În Republica Moldova sunt în total, 2.049 de cazuri de COVID-19. Dintre acestea, 1.914 sunt confirmate prin laborator, iar 135 depistate în baza criteriilor clinico-epidemiologice. În total, au fost prelevate 9.208 de probe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"