NordNews
Avem ce spune

Cadou de la Kremlin pentru soldații ruși care luptă în Ucraina. Nu mai sunt obligați să își declare veniturile

Soldații și funcționarii ruși care se află pe frontul din Ucraina sunt exceptați de la legile anticorupție și nu vor mai fi obligați să își declare veniturile, a anunțat vineri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin. Aceasta este una din măsurile luate de Kremlin pentru a stimula participarea la război,scrie digi24.ro

„Aceasta îi vizează pe cei care lucrează în teritorii”, a declarat presei Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, făcând referire la cele patru regiuni ucrainene – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie – a căror anexare a fost revendicată de Moscova, care nu le controlează însă pe deplin, şi unde se desfăşoară în prezent majoritatea luptelor.

Joi seară, guvernul rus a publicat un decret al președintelui Vladimir Putin privind ‘specificul’ regulilor luptei anticorupţie pentru „unii cetăţeni în timpul operaţiunii militare speciale” din Ucraina.

Conform acestui text, militarii, poliţiştii şi membrii serviciilor de securitate care operează în Ucraina, precum şi ceilalți funcţionari trimişi acolo, nu vor mai avea „obligaţia de a furniza informaţii despre veniturile, cheltuielile, bunurile lor”.

Măsura se aplică de asemenea „soţilor şi copiilor minori” ai persoanelor vizate şi este retroactivă începând cu 24 februarie 2022, data când a început ofensiva din Ucraina.

De asemenea, persoanele în cauză vor avea dreptul să primească „recompense şi donaţii” dacă acestea au „un caracter umanitar” şi „au fost primite în legătură cu o participare la operaţiunea militară” din Ucraina.

Această nouă dispoziţie face parte dintre măsurile de stimulare ale Kremlinului pentru a-i determina pe ruşi să meargă să lupte în Ucraina: promisiunea unor prime importante, facilităţi bancare şi imobiliare, ajutoare financiare pentru familii în caz de deces sau de rănire etc.

În Rusia, militari şi responsabili apropiaţi de complexul militaro-industrial sunt cu regularitate condamnaţi în cazuri de corupţie şi de deturnare de fonduri de mare amploare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"