NordNews
Avem ce spune

„CADOU” de la „Moldovagaz” pentru Igor Dodon: Tarifele la gazele naturale ar putea fi micșorate în plină campanie electorală

SA „Moldovagaz” ar putea reduce tarifele pentru gazele naturale începând cu luna octombrie curent, adică în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, transmite ziarulnational.md.

Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Igor Dodon, după o întrevedere avută cu Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”.

„SA „Moldovagaz va iniția reducerea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorul final, din luna septembrie a anului curent. (…) Există premise pentru micșorarea tarifelor la gazele naturale pentru consumatori în trimestrul IV al anului 2020”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

De asemenea, șeful statului a declarat că vor fi inițiate negocieri cu „Gazprom” cu privire la „semnarea unui contract de trei ani privind livrarea carburanților în republica noastră”, anunțul fiind făcut la scurt timp după ce gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău a fost finalizat, fiind vorba de o rețea alternativă care ar reduce dependența R. Moldova de gazele rusești.

„Am discutat despre ajustarea programului de investiții și de gazificare a localităților republicii în anul 2020. Este vorba despre necesitatea de a majora cu 34 de milioane de lei suma planificată – de la 18 până la 52 de milioane de lei. De asemenea, am discutat despre problema datoriilor pentru gazele naturale, inclusiv ale regiunii transnistrene, dar și chestiunile ce țin de implementarea celui de-al treilea pachet energetic al Uniunii Europene”, a mai scris Igor Dodon pe Facebook, după întânirea cu șeful de la „Moldovagaz”.

Menționăm că, anterior, Igor Dodon se declara împotriva micșorării tarifelor la gazele naturale în preajma unor alegeri.

„În anul trecut, conducerea politică s-a implicat în stabilirea tarifelor și pur electoral a mers cu unele indicații probabil. Trebuie să ne clarificăm de ce ANRE-ul a redus unele tarife înainte de alegeri și trebuie să ne clarificăm ce facem la această etapă”, spunea Dodon în 2019, la scurt timp după alegerile parlamentare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata