NordNews
Avem ce spune

Câinele și-a cerut scuze de la părintele Văluță…

Devenit celebru, părintele Văluță din Anenii Noi jubilează într-o postare pe Facebook, după ce onesta procuratură raională a clasat dosarul în care  zvăpăiatul slujitor al bisericii era bănuit că ar fi legat un câine cu un lanț de al său Duster  și l-a târât o vreme pe asfalt. Neîntinata procuratură din Anenii Noi a ajuns la concluzia că, desi există martori și fotografii de la fața locului,nu  a existat nimic din toate astea și, respectiv, câinele n-a pățit nimic. La mijloc a fost doar o  metodă necorespunzătoare de transportare într-o situație lipsită de alternative, cum mărturisește plouat de regrete acest popă Văluță.
Altfel spus,procuratura a stabilit că câinele n-a fost maltratat. Mai mult, acest neiubitoriu de Tuzic  adaugă că astfel se spulberă idea cinică CRUZIMII păr. Valuță și constată metafizic, ca un bun pastor de suflete, că: e rea lumea astăzi
Am vrea să-I spunem acestui nevrednic purtător de sutană doar câteva lucruri.
Primo: părinte,ar trebui să fiți atât de onest și înțelept încât să nu tratați atiudinea luminoasă a oamenilor față de animalele neajutorate, dreptîncercare de a ponegribiserica. Ce are una cu alta? Dumneata ai avut dezlegare de la mitropolit să legi câinele cu lanțul de Duster  și să-l târâi pe asfalt?
Secundo: părinte, las-o mai moale cu procuratura care și-a făcut treaba bine în cazul dumitale. Toți cei care mai locuim încă în R. Moldova știm ce hram poartă procuratura noastră coruptă până la cer. Sânt sigur că o instanță din Europa sau din SUA, onestă cum este, v-ar fi condamnat pentru asemenea porcărie.
Terțio: mai bine gândiți-vă popă Văluță la cum va califica bunul Dumnezeu nobila dumitale faptă?
Și în fine,dacă acum considerați că puteți reveni la slujire cu conștiința curată, atunci trebuie să credem că … câinelenemaltratat și-a cerut scuze de la dumitale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata