NordNews
Avem ce spune

Căldurile revin, meteorologii anunță un sfârşit de săptămână canicular şi senin

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează un sfârşit de săptămână canicular şi senin. Căldurile revin, meteorologii anunţând pentru următoarele zile valori termice ce vor depăşi 30 de grade Celsius ziua şi 20 de grade noaptea.
Cel mai cald se arată să fie duminică şi luni, 28 şi 29 iulie, când pe întreg teritoriul ţării se aşteaptă 32-34 grade Celsius.
De marţi, 30 iulie, sunt posibile ploi cu descărcări electrice, preponderent în regiunile de centru şi nord.
În luna iulie, numărul de zile cu temperatura maximă a aerului de 30ºC şi mai mult constituie în medie pe ţară  3 – 11  zile, ultimul record observat fiind de 29 de zile (Tiraspol, 2001). Numărul de zile cu temperatura maximă a aerului de 35ºC şi mai mult, în medie pe ţară nu depăşeşte o zi, însă în unii ani se poate semnala  şi mai mult, bunăoară, 17 zile (Făleşti, 2012). Zile cu temperatura maximă a aerului de 40ºC şi mai mult se înregistrează mai rar şi pe alocuri. Ultima dată fenomenul a fost notat în anul 2007, la Tiraspol.
Luna lui Cuptor din acest an, în fond, a fost temperată, fără excese termice, însă, conform ultimelor prognoze, intenţionează să se revanşeze în ultima săptămână.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata