NordNews
Avem ce spune

Calea ferata Basarabeasca – Berezino va fi relansată în această toamnă după 25 de ani

În toamna ce vine cursa de trenuri pentru transportul mărfurilor  Berezino (Ucraina)-Basarabeasca (Republica Moldova) se va redeschide. 

Memorandumul de înțelegere dintre Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și Ministerul Infrastructurii al Ucrainei cu privire la dezvoltarea conexiunilor feroviare a fost semnat astăzi, joi, 23 iunie. Documentul a fost semnat de către vicepremierul Andrei Spînu și ministrul Infrastructurii al Ucrainei, Oleksandr Kubrakov.

În acest fel, Republica Moldova va putea exporta/importa mărfuri prin portul Izmail, amplasat pe Dunăre, fiind redusă aglomerația în portul Reni. Totodată, prin intermediul acestui segment de linie feroviară, Ucraina va putea exporta mărfuri în Republica Moldova și în țările UE.

Relansarea circulației pe tronsonul de cale ferată Berezino-Basarabeasca va transforma or. Basarabeasca într-un hub logistic internațional, prin intermediul căruia va fi asigurată conexiunea porturilor din Iujnîi, Odessa, Cernomorsk, Belgorod-Dnestrovskii, Izmail, Reni, Giurgiulești, Galați, Brăila și Constanța”.

Așadar, complexele portuare vor deveni mai competitive, iar beneficiarii serviciilor portuare vor avea o ofertă mai diversificată.

Este de menționat că tronsonul de cale ferată Berezino-Basarabeasca, pe teritoriul Ucrainei, a fost desfăcut în anul 1997.

Construcția tronsonului urmează a fi efectuată pe o distanță de aproximativ 23 de km. Din aceștia, 1,2 km de cale ferată vor fi construiți pe teritoriul Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"