NordNews
Avem ce spune

Calitatea şi reputaţia vinului va crește. Republica Moldova a devenit membră a OriGIn

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV) a devenit membru al Organizaţiei pentru o Reţea Internaţională de Indicaţii Geografice (OriGIn) cu sediul la Geneva.

Potrivit agenţiei INFOTAG, directorul ONVV, Gheorghe Arpentin, a spus că, prin intermediul acestei reţele globale, Moldova va avea acces la cele mai bune practici internaţionale din domeniu.

„Aderând la această platformă, vom fi la curent cu toate schimbările din legislaţia ţărilor în care exportăm vinuri şi divinuri certificate cu indicaţie geografică protejată (IGP). OriGIn este un instrument eficient pentru a depista cazurile de falsificare a produselor IGP pe pieţele externe”, a menţionat el.
OriGIn este portavocea a 500 de producători de produse cu IGP şi instituţii cu atribuţii directe în domeniul indicaţiilor geografice din 40 de state. Alături de ONVV, la organizaţia internaţională au aderat şi Asociaţiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Valul lui Traian”, „Codru”, „Ştefan Vodă” şi „Divin”.
Specialiştii afirmă că ONVV va avea acum mai multe instrumente pentru a menţine calitatea şi reputaţia Vinului Moldovei cu indicaţie geografică protejată.
Potrivit lor, important este şi faptul că produsele vitivinicole moldoveneşti certificate cu IGP vor avea parte de mai multă vizibilitate, OriGIn promovând interesele membrilor săi la nivel de foruri regionale şi internaţionale: Organizaţia Mondială a Comerţului, Uniunea Europeană, Organizaţia Internaţională pentru Proprietate Intelectuală etc.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"