NordNews
Avem ce spune

Camerele de monitorizare a traficului rutier vor fi transmise în gestiunea unui partener privat.

Statul se pregătește să transmită camerele de supraveghere a traficului rutier în gestiunea unui partener privat. O hotărâre în acest sens urmează să fie aprobată la ședința de luni a Guvernului. Potențialul partener privat ar urma să investească în sistem 21 de milioane de euro, iar în schimb ar urma să încaseze 50% din suma tuturor amenzilor stabilite prin intermediul monitorizării video, transmite agora.md.
Termenul contractului dintre stat și investitor ar urma să nu depășească 25 de ani, iar investițiile efectuate pentru crearea Sistemului Automatizat de Supraveghere a Siguranței Publice și Rutiere în Republica Moldova vor fi asigurate de partenerul privat.
Tot firmei private îi va reveni 50% din suma totală a acumulărilor obținute în rezultatul amenzilor aplicate după supravegherea video.
„În calitate de participanți la concurs pot fi persoanele fizice și juridice de drept privat, rezidente ale Republicii Moldova și/sau ale unui stat cu care Republica Moldova are semnate Acorduri de colaborare comercială economică și/sau privind promovarea și protejarea investițiilor. Participanții pot acționa nemijlocit sau prin reprezentanți, mandatați în ordinea stabilită”, se arată în actul de la Guvern.

Potrivit statului, studiul de fezabilitate arată că pentru a implementa parteneriatul ar fi nevoie circa 21 milioane de euro, iar perioada optimă de recuperabilitate a investiției – 25 ani.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"