NordNews
Avem ce spune

Campania de prevenire a înecurilor continuă

Campania de prevenire a înecurilor desfășurată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă în toate regiunile ţării.
Cele mai recente instruiri au avut loc în municipiul Bălți, dar și în localitatea Holercani a raionului Dubăsari. Aici, salvatorii din cadrul IGSU au istruit peste 200 de persoane. Astfel, angajții IGSU au asigurat securitatea nautică, dar și prevnirea accidentelor în bazinele acvatice pentru mai mulți copii din cadrul școlii de vară din Holercani în preajma rîului Nistru.
Salvatorii au împărţit pliante informative, dar şi au comunicat minorilor despre riscurile în cazul nerespectării regulilor de comportament pe apă, dar și despre acordarea primului ajutor în cazul unei situații de înec. Totodată, specialiștii IGSU au vizitat mai multe lacuri și iazuri din municipiul Bălți. Specialiștii IGSU au avertizat cetățenii care se odihneau în preajma bazinelor acvatice privind măsurile de prevenire a cazurilor de înec, precum și despre riscurile înotolui în bazinele acvatice neautorizate și neamenajate cu stații de salvare. Salvatorii atenționează maturii să-şi monitorizeze strict minorii şi să nu le permită scăldatul de unii singuri. Mai mult, persoanele sunt îndemnate să nu consume băuturi alcoolice atunci cînd merg la scăldat. C
ampania de prevenire a înecurilor are drept scop reducerea cazurilor tragice pe apă în perioada estivală şi este desfăşurată de IGSU în toate raioanele ţării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"