NordNews
Avem ce spune

Campania „O jucărie pentru Zâmbetul Copiilor” a ajuns și la Bălți

Campania „ O  jucărie pentru Zâmbetul Copiilor” a ajuns și la Bălți. Automobilele de serviciu ale angajaților  Inspectoratului de Poliție Bălți vor avea la bord și ursuleți de pluș. Apariția jucăriilor în automobilele polițiștilor face parte din campania „O jucărie pentru Zâmbetul Copiilor”, lansată de Inspectoratul General de Poliție la sfârșitul lunii trecute. Scopul acțiunii este de a aduce un zâmbet pe chipurile copiilor afectați emoțional în urma producerii unor accidente rutiere, infracțiuni sau cazuri de violență.

Șeful- adjunct al Inspectoratului de Poliție Bălți, Dumitru Cibotari, a remarcat că prin astfel de acțiuni polițiștii vor fi mai aproape de copiii aflați în situații de criză.

 „Deci, de astăzi și în municipiul Bălți avem proiectul dat, care este bine venit, deoarece copii sunt tot ce-i mai sfânt pentru noi, și de aceasta noi trebuie să venim în ajutorul lor”, a remarcat șeful-adjunct al IP Bălți, Dumitru Cibotari. 

Responsabilii de implementarea acestui proiect la Bălți  afirmă că, prin aceste acțiuni de susținere afectivă a copiilor, polițiștii vor fi mai aproape de minori, ajutându-i să depășească situațiile de stres.

 „Jucăriile sunt ursuleții de pluș care vor fi dăruiți copiilor, victime ale infracțiunilor și contravențiilor, pentru a depăși starea de stres în urma infracțiuni: de la fapta comisă și de la victimizarea acestora – la jucăria respectivă”, a precizat Ruslan Chicimaniuc.

La rândul lor, și alți angajați ai poliției consideră că proiectul dat este foarte indicat și   eficient în soluționarea situațiilor de stres în care nimeresc minorii.

 „ Acest proiect este binevenit, din motiv că, deplasându-ne la chemările 112, sunt deseori victime în accidente rutiere, victime ale violenței în familie și aceste jucării ne ajută să ameliorăm starea psihologică a copiilor”, a menționat Daniel Iluța.

De aceeași părere sunt și experții în domeniu.

„Pot să spun că polițiștii au fost instruiți în domeniul comunicării cu copilul în situație de criză, în stabilirea contactului psihologic și comutarea atenției de la starea de stres la o jucărie moale la atingere, în cazul nostru,  a ursulețului de pluș, pentru a face o societate mai bună și a încuraja copiii să aibă încredere în poliție”, spune psihologul Tatiana Lungu.

În anul 2018,  angajații  Inspectoratului de Poliție Bălți au înregistrat  310 sesizări de violență, neglijare și trafic al copilului. Din cele peste 300 de sesizări, 48 sunt cazuri în care minorii au devenit victime ale infracțiunilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"