NordNews
Avem ce spune

Campanie de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Ţiganca

În memoria celor căzuţi pentru Patrie, aducându-le cinstirea binecuvenită, (TVR Moldova Radio România Chişinău, în parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare pentru România, Asociaţia Tighina, Asociaţia Europeană de Strategii Politice “Nicolae Costin“ ) lansează campania de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Ţiganca, scrie tvrmoldova.md.

Există locuri unde istoria s-a scris cu sânge…. Există locuri unde libertatea a luat forma sacrificiului suprem… Există locuri ce cheamă la memorie şi mântuire… Un astfel de loc este Dealul Ţiganca de pe malul Prutului, unde pământul mai păstrează urmele obuzelor ce i-au muşcat din holde în vara fierbinte a anului 1941, iar în noapte se mai aud gemetele celor care şi-au pierdut viaţa în una dintre cele mai crâncene bătălii pentru Basarabia.

După decenii de tăcere, pământul a scos la iveală oasele înălbite, într-un ultim gest de chemare la memorie: cine nu-şi cinsteşte eroii, n-are viitor! După mai multe demersuri, Statul Român a amenajat aici un cimitir ostăşesc, cu 1200 de cruci ridicate în onoarea ostaşilor şi ofiţerilor români care s-au jertfit pentru dezrobirea Basarabiei.

Locul este străjuit de bisericuţa mănăstirii aflate în construcţie: loc de închinăciune pe drumul onoarei, prima mănăstire din cadrul Episcopiei Basarabiei de Sud/ Republica Moldova/ Patriarhia Română, închinată eroilor care s-au jertfit pentru libertatea şi demnitatea noastră.

În memoria celor căzuţi pentru Patrie, aducându-le cinstirea binecuvenită, (TVR Moldova Radio România Chişinău, în parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare pentru România, Asociaţia Tighina, Asociaţia Europeană de Strategii Politice “Nicolae Costin“ ) lansează campania de strângere de fonduri pentru ridicarea Mănăstirii Eroilor Români de la Ţiganca.

Să ne recuperăm istoria: fără memorie şi morală nu există viitor!

Gestul tău contează!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata