NordNews
Avem ce spune

Canada va oferi Ucrainei 2,5 milioane de dolari pentru combaterea propagandei rusești

Canada va aloca aproximativ 2,5 milioane de dolari pentru a sprijini eforturile de combatere a propagandei rusești în timpul alegerilor din Ucraina,scrie inliniedreapta.net.


Aceste fonduri fac parte dintr-un pachet de ajutor de 24 milioane de euro, pe care Ottawa le-a anunțat, raportează la Ukrinform.

Războiul hibrid rusesc din Ucraina include activități de dezinformare menite să influențeze rezultatele alegerilor parlamentare și prezidențiale. Scopul Rusiei este de a destabiliza statul ucrainean și de a răspândi în rândul cetățenilor îndoieli cu privire la legitimitatea democrației ca atare. Ca răspuns, Canada va oferi un pachet de asistență pentru a sprijini guvernul Ucrainei, societatea civilă și mass-media independentă în combaterea activităților rusești de dezinformare rusești în ajunul alegerilor din 2019”, a explicat Guvernul Canadei prin Global Affairs Canada.

Canada va acorda o atenție deosebită locuitorilor din zonele ocupate temporar din regiunile Donetsk și Luhansk, noteaza Ukrinform.

„O parte din această asistență se va referi la zonele care nu sunt controlate de guvern și va consta în încurajarea acestora de a-și folosi dreptul democratic de a vota”, a subliniat Global Affairs Canada.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"