NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Dacă cuvintele nu au putere, aplicăm arma de foc? Când avem dreptul să tragem

Atunci când cuvintele nu mai au putere, unii aplică arma. O alegere greșită, spun psihologii, care optează pentru negocieri și aplanarea conflictelor prin discuții. Unde mai pui că în cazul unui conflict cu armă de foc, riști dosar penal.

 

Nu putem spune din timp care ar fi formulele, în primul rând trebuie să cunoștem persoana pe care o avem în față sau să găsim o persoană care o cunoaște foarte bine sau de la persoanele cunoscute să aflăm pe ce pune accent persoana în cauză și care sunt valorile ei, Tatiana Lungu psiholog IP Bălți.

Comform Registrului de Stat al Armelor, în municipiul Bălți sunt aproape 1400 de posesori de arme. Aceștia sunt obligați să le păstreze într-un loc sigur. Potențialii deținători de arme trebuie să treacă și un test psihologic.

În primul rând, arma trebuie să se păstreze la domiciliu, titularul permisului de armă este obligat să păstreze arma la domiciiliu în condițiile prevăzute de lege, în safeu metalic fixat, acces nemijlocit trebuie sa aibă doar proprietarul. se interzice accesul membrilor familiei sau al altor persoane, se interzice portul armei în stare de ebrietate, se in terzice portul armei la întruniri sau măsuri în masă, Ion Tofan, inspector superior, Serviciul supraveghere armament.

Potrivit oamenilor legii, o armă cu foc poate fi aplicată doar în tirurile de tragere sau în condițiile de legitimă apărare și extremă necesitate.

Cei care nu au predat armele deținute ilegal, riscă răspundere contravețională în cazul în care se păstrează armele de vânătoare, armele cu gaze, armele pneumatice, armele traumatice, iar în cazul păstrării armelor de foc, ei sunt pedepsiți penal,”  a mai adăugat Ion Tofan.

Locuitorii din Bălți nu văd necesitatea purtării unei arme de foc pentru a nu fi tentați să o aplice. Ei vor reguli mai dure, iar posesorii de arme să treacă mai des testele psihologice şi narcologice, pentru a exclude eventuale tragedii.

Nici într-un caz.Deoarece avem diferiți oameni cu un psihic mai slab și pot să se întâmple diferite tragedii, sunt oameni neadecvați și consider că nu.

Societatea noastră nu este într-atât de rea ca să ținem după noi permanment o armă. Este altă armă mai bună – vorba și dacă aplicăm vorba nu trebuie să aplicăm și arma.

În ce cazuri am putea aplica o armă ca simpli cetățeni? Doar în cazuri excepționale, dar mai bine să nu avem aceste cazuri în viața noastră, să nu ne ghidăm de seriale sau de situații venite din alte împrejurări.

Eu mă gândesc că ar fi bine să nu aplicăm o armă.

Amintim că, luni, 2 august, un bărbat din Bălți a împușcat mortal amantul soției sale dintr-o armă de vânătoare, deținută legal. Bărbatul purta în portbagajul automobilului său două arme de foc.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata