NordNews
Avem ce spune

Candidatul desemnat la funcția de premier a refuzat protecția și paza de stat

Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a refuzat protecția și paza de stat, acordate de către Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS), transmite zdg.md. 

Solicitați de ZdG, reprezentanții din cadrul SPPS ne-au comunicat că este dreptul candidatului de a refuza protecția de oferită de către Serviciu.

Președinta R. Moldova Maia Sandu a semnat marți, 17 martie, decretul prin care l-a desemnat pe Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Decizia a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat , tot marți, că își retrage candidatura.

Pe 27 ianuarie curent, odată cu desemnarea, prin decret prezidențial a candidatei Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru al R. Moldova, SPPS a dispus acordarea protecției candidatului desemnat la funcția de prim-ministru. Specificăm că spectrul de măsuri de securitate include și paza domiciliului și automobil de serviciu. Decizia privind acordarea întregului spectru de măsuri de securitate a fost luată în baza Legii 134 din 2008 cu privire la SPPS. Conform legislației, anterior SPPS a acordat protecție și pază tuturor candidaților desemnați prind decret prezidențial la funcții de prim-ministru, dar și candidaților învingători prin scrutin electoral la funcția de președinte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"