NordNews
Avem ce spune

Candidatul PDM pe circumscripția nr.4, Rîșcani, Iurie Urzică a mai pierdut odată

Curtea Constituțională a respins demersul înaintat de Partidul Democrat din Moldova și candidatul formațiunii în circumscripția uninominală nr. 4 (Rîșcani-Drochia-Dondușeni), Iurie Urzică, privind renumărarea voturilor exprimate în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie.
 
Urzică și-a motivat demersul prin existența unor divergențe între informațiile existente în procesele-verbale ale unor secții de votare. În opinia candidatului, aceste încălcări sunt grave și afectează rezultatele votării și distribuirea mandatelor, scrie IPN, citat de deschide.md
 
Analizând argumentele invocate și documentele electorale prezentate de către Comisia Electorală Centrală, Curtea Constituțională a respins demersul privind renumărarea voturilor. Potrivit Curții, Iurie Urzică nu a prezentat probe care să demonstreze afectarea rezultatelor votării.
 
Decizia Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.
Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în circumscripția nr. 4 Râșcani, 42,96% din voturi le-a acumulat candidatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Mizdrenco, urmat de candidatul PDM, Iurie Urzică, pentru care au votat 42,34% din alegători. Diferența de voturi este de 170.
Amintim că pe circumscripția nr.4 s-au înscris în cursa electorală șase candidați, patru  dintre ei au fost înregistrați de CEC pentru scrutinul din 24 februarie. Din cursă au fost scoși candidații Partidului Nostru, Victor Bogatico și Blocului electorala ACUM, Tatiana Gamețchi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"