NordNews
Avem ce spune

Candidatul PPDA – intimidat în plină cursă electorală

În toiul campaniei electorale, candidatul la funcția de primar al orașului Bălți din partea  Platformei Deminitate și Adevăr (DA), Arina Spătaru, a organizat joi, 10 mai,  în Piața Vasile Alecsandri un protest cu genericul:“Sunt candidat și am dreptul”. Dumneaei și-a exprimat nemulțumirea față de discriminările și obstacolele pe care le întâmpină în cursa electorală. În opinia candidatului  Platformei Demnitate și Adevăr, oponenții văd în ea un concurent puternic  și  încearcă să-i defăimeze imaginea:“Cunoașteți că pe 20 mai se vor desfășura alegeri locale anticipate. Eu am fost primul candidat care a depus documentele și sunt pe prima poziție în lista concurenților electorali, iar în sondajele recent apărute sunt printre primii trei candidați cu șansă. Însă,  pe parcursul acestei campanii am întîlnit multe obstacole pe care le consider că sunt create special pentru a mă intimida”.
Comparativ cu oponenții săi, Arina Spătaru dispune de un un buget modest pentru publicitatea elctorală. Astfel, e nevoită să procure banere și afișe din bani personali, dar acestea nu se rețin prea mult  pe panourile de publicitate, ele  fiind rupte, descleiate și înlocuite cu ale altor candidați:“Bugetul meu, spre deosebire de alți concurenți elctorali, este foarte mic și mi-am permis să imprim niște banere din banii mei personali. Am încercat să le instalez pe niște panouri de publicitate, dar am avut cazuri în care mi le-au scos. Persoane de la conducere  le sugerează „discret” agenților economici să nu-mi permită să instalez banerele mele pe aceste panouri. Doi la mînă, avem panouri de publicitate instalate de autoritatea publică locală, dar, din păcate, sunt nevoită să merg personal și să înclei postere, pentru că simpatizanții altor partide mi le  descleie. De exemplu, la 29 aprilie am avut un conflict cu acești simpatizanți care au alertat poliția și au cerut să fiu amendată, or, din punctul lor, eu, candidat la funcția de primar  cu acte în regulă, nu am dreptul să-mi plasez publicitatea. O altă problemă strigătoare la cer este faptul că reprezentanții mei în comisiile birourilor electorale sunt intimidați, sunt impuși să fie secretari, pentru că, de regulă, din toți membrii birourilor electorale doar colegii mei cunosc limba de stat. Mă amenință că-mi vor exclude cu totul reprezentanții, pentru că aceștea nu vor să se conformeze acestor denigrări și înjosiri”.
Arina Spătaru  ne  spune că  fost discriminată în cadrul unor dezbateri TV de către reprezentantul partidului ȘOR, din simplul motiv că este soție de preot: „Noi nu facem asemenea lucruri murdare, noi nu denigrăm nici un candidat. Am fost discriminată de concurenții electorali la emisiunile televizate, pentru că astfel procedează, probabil, persoanele care nu au alte argumente „compromițătoare”, decât doar că sunt femeie, că sunt preoteasă, că am mulți copii. Consider că acești candidați chiamă la ură, mă înjosesc, mă discriminează și din această cauză amn decis să protestez astăzi aici, în centrul orașului meu natal. Îi chem pe toți bălțenii să nu cedeze, să vină la alegeri, să-și folosiască unicul drept pe care încă nu le-a fost luat, să-și dea  votul pentru candidatul numărul unu din listă, pentru Arina Spătaru, adică pentru prosperitate, pentru schimbare, pentru că Bălțiul merită să fie condus de o gospodină”.
Candidatul PPDA a mai vorbit despre planurile sale de activitate, în cazul când va fi aleasă primar: „Primul lucru pe care l-aș face în calitate de primar al municipiului Bălți ar fi eficientizarea activității primăriei și otganizarea concursurilor transparente pentru ocuparea posturilor, unde vor putea aplica toți oamenii de calitate, care vor să se dedice primărieii,  indiferent de culoarea politică a partidului pe care îl reprezintă. Pentru Arina Spătaru este important ca, în primul an, să creeze o echipă puternică, valoroasă și eficientă, care să muncească  pentru locuitorii municipiului Bălți”
. Arina Spătaru s-a referit în mod special la modul în care ar putea fi soluționată o problemă stringentă pentru orașul nostru – cea a deșeurilor: “Mă voi ocupa de un studiu de fezabilitate pentru arderea deșeurilor, am comunicat cu specialiști din domeniu și am înțeles că deșeurile noastre pot fi  arse și, în consecință, să obținem gaz metan, pe care îl putem realiza astfel, încât să aducem venituri primăriei noastre. Putem atrage astfel investiții. Atunci când oamenii vor înțelege că acest gunoi ne aduce veniturii, atunci vom putea convinge oamenii că trebuie să aibă grijă și să păstreze curățeniia  în Bălți”.
Amintim că până la  alegerile locale din municipiul Bălți  care vor avea loc pe 20 mai, au mai rămas zece zile.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"