NordNews
Avem ce spune

Candidatul Socialist din Cupcini ar fi păcălit CEC-ul. Milițianul N.Melnic se declară „JURIST”  

Minte cu nerușinare. Este cazul  lui Nicolai Melnic, candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS)  la funcția de primar al orașului Cupcini din raionul Edineț, la Alegerile Locale Noi din 21 noiembrie. Potrivit datelor biografice oferite Comisiei Electorale Centrale (CEC), acesta ar fi jurist de formare, chiar dacă a absolvit în 1987, Școala Medie Specială de Miliție „Felix Dzerjinski” din Chișinău.

melnic

Reporterii portalului NordNews.md au discutat cu un grup de profesori universitari de la Facultatea de Drept a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, pentru a afla poziția lor referitor la faptul, dacă un absolvent al Școlii de Miliție (Poliție) poate fi considerat Jurist.

„Acesta este un paradox. Adică, cum un cetățean, care a absolvit o școlă medie de miliție poate fi numit jurist? Vedeți, vă rog, hotărârea Guvernului Nr. 1385 din 30-10-2002 cu privire la aprobarea Concepţiei politicii de cadre juridice. Acolo, este scris negru pe alb cum este definită noțiunea de jurist. Acest personaj trebuia să indice că are studii medii cu profil juridic. Deci, o școală medie”, au precizat reprezentanții mediului academic bălțean.

În urma documentării Hotărârii de Guvern Nr. 1385 din 30-10-2002 cu privire la aprobarea Concepţiei politicii de cadre juridice, am constatat că JURIST poate fi  numit un absolvent al Facultății de Drept, care este licențiat în drept sau care a susținut examenele de absolvire.

Este de menționat faptul că Nicolai Melnic a absolvit Școala Medie Specială de Miliție din Chișinău în anul 1987. În diploma de absolvire, în dreptul categoriei specialitate, în document este scris „IURIST -PRAVOVED”.

Contactat telefonic, candidatul la funcția de primar al orașului Cupcini, a refuzat să vorbească despre studiile sale, venind cu acuzații la adresa jurnaliștilor portalului de știri Nordnews.md.

„De ce vă băgați  în datele mele biografice. La ce bun vă trebuie? Nu vreau să vorbesc cu voi. Sunteți niște mincinoși”, a declarat Melnic.

În prezent, Nicolai Melnic este Președintele raionului Edineț, care a degrevat din funcție pentru a candida la fotoliul de primar din orașul Cupcini.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"