NordNews
Avem ce spune

Candidatul socialiștilor din Cupcini folosește până și copii în campania sa electorală

Nicolai Melnic, candidatul socialiștilor la funcția de primar al orașului Cupcini din raionul Edineț, folosește până și copii pentru a atrage cât mai mulți alegători în susținerea sa. Acesta a făcut o postare pe pagina sa de facebook despre o întâlnire, întâmplătoare, cu copiii din sat. 

„Aseară, în drum spre satul Chiurt, am mers pe stadionul din satul Brătușeni, unde copiii din Cupcini jucau fotbal. Am discutat cu ei câteva minute. Copiii m-au rugat să creez condiții pentru a putea practica sportul acasă, la Cupcini. Le-am spus că, în curând, la Consiliul Raionul va fi o decizie cu privire la deschiderea unei școli sportive. A fost o bucurie curată. Așa sincer se pot bucura doar copiii”,a scris Nicolai Melnic.

Potrivit standardelor internaționale, este interzisă utilizarea imaginii copilului în perioada campaniei electorale, în orice acțiuni de agitație electorală sau în contextul oricăror apeluri, declarații, fotografii şi alte materiale utilizate de concurenții electorali în scop de agitație electorală.

În corespundere cu standardele internaționale, copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali, alte persoane responsabile de creșterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituții publice sau private, în scopul de a obține avantaje personale/instituționale sau de a influința deciziile autorităților publice. În egală măsură este inacceptabilă folosirea de materiale cu minori sau implicarea acestora în activități care ar putea aduce beneficii electorale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"