NordNews
Avem ce spune

Candu nu-l acceptă pe Nichiforciuc în proiectul său: Este supraveghetorul coaliției PD – PSRM

Deputatul democrat Eugen Nichiforciuc se transformă în supraveghetorul viitoarei coaliții de guvernare între PDM și PSRM. Cel puțin asta sugerează fostul speaker Andrian Candu, care, alături de alți 5 parlamentari, a părăsit rândurile democraților. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a reiterat că viitorul său proiect politic este deschis pentru toți susținătorii, mai puțin pentru Nichiforciuc, scrie deschide.md.

M-am referit la un fost coleg de-al nostru, Eugen Nichiforciuc, deoarece noi toți știm cum acționează dumnealui. Știm despre lipsa integrității, știm despre afacerile pe care le are nedeclarate. Mai mult decât atât, știm despre comportamentul său agresiv, intimidările la care au fost supuși chiar și unii colegi de aici, din sală, din partea dumnealui. Știm, totodată, că dumnealui se transformă treptat – treptat într-un fel de supraveghetor al Partidului Democrat, care este menit să supravegheze ca lucrurile să meargă bine, eventual, în viitoarea coaliție. De aceea, astfel de persoane, a căror metode sunt intimidările, hărțuirile, care sunt departe de integritate (puteți găsi ușor cu ce automobil se deplasează, ce afaceri are și aici, și în România, multe nedeclarate), astfel de persoane nu au ce căuta în echipa noastră”, a spus Andrian Candu.

În cadrul aceleiași conferințe, acesta a precizat că noul grup parlamentar creat de cei 6 deputați desprinși de la PDM se va transforma înr-un proiect politic, partidul numindu-se „Pro-Moldova”.
Întrebat despre revenirea la PDM a primarilor din Dondușeni, care anunțaseră că părăsesc formațiunea și aderă la grupul „Pro-Moldova”, Candu a răspuns:

Doar 2 din cei 5 au revenit la echipa Partidului Democrat. Am meționat deja metodele prin care sunt convinși să revină. Veți vedea în zilele următoare și alte plecări de la PD. Vreu să menționez că noi nu ne propunem o vânătoare pentru a slăbi rândurile Partidului Democrat, pentru a crește în baza acestor slăbiri (…)”, susține Candu.

Amintim că, înainte de a adera la Partidul Democrat, deputatul Eugen Nichiforciuc a fost membru al Partidului „Moldova Unită”, condus de socialistul Vladimir Țurcan, ajuns președinte al Curții Constiționale. Nichiforciuc a candidat din partea formațiunii și la alegerile parlamentare din 2010, fiind numprul 10 pe lista națională a PMU.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata