NordNews
Avem ce spune

Candu: „PD când a fost la guvernare a făcut foarte multe greșeli. O să regretați că nu ați fost mai transparenți”

Înainte de a vota proiectul pentru Legea bugetului, Andrian Candu, din numele fracțiunii Pro Moldova a susținut un discurs de la tribuna Parlamentului. Acesta i-a îndemnat pe deputații care au votat cele mai importante legi la miez de noapte, să fie mai transparenți decât Partidul Democrat atunci când a fost la guvernare, scrie realitatea.md. 

„Dragi colegi, Partidul Democrat când a fost la guvernare a făcut foarte multe grșeli. De asta a și pierdut guvernarea. Și una din greșelile pe care le-a făcut a fost netransparența și voturile pe care le aproba, inclusiv proiecte de legi de genul ăsta, noaptea.

Dvs, doamna președinte, ne-ați anunțat că bugetul și politica fiscală se vor discuta mâine. După aia noi aflăm, spontan și pe neprins de veste, că se discută astăzi. Ba mai mult, noi am văzut la Comisia economie, buget și finanțe ceea ce s-a întâmplat și este strigător la cer.

Noi am văzut cum, uitați-vă domnule ministru, aveți un respect deosebit din partea noastră luând în considerare profesionalismul dvs și aș fi vrut aici în Parlamentul RM să discutăm profesionist cu dvs. Cu regret, aici, la ora 23, nu se face nimic altceva decât pe asuns se votează bugetul și politica fiscală.

Vreau să vă declar, dragi colegi, că, odată și odată, totul are un sfârșit și, așa cum a avut și Partidul Democrat la guvernare pentru astfel de momente, o să aveți și voi. Și o să regretați că nu ați fost mai transparenți, mai deschiși, să discutați inclusiv cu opoziția parlamentară.

Este rușinos ceea ce se întâmplă astăzi și cu regret, așa mai ales cum ați făcut și la buget, împărțiți banii între fracțiuni, atunci când de fapt, toate primăriile și toți primarii au în spatele lor comunități de care trebuie să aibă grijă.

Este rușinos și noi regretăm foarte mult că iată, aproape de miez de noapte, faceți astfel șmecherii cu cele mai importante legi care sunt calificate de Constituția Republicii Moldova”, a declarat Andrian Candu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata