NordNews
Avem ce spune

Caniculă extremă în Australia! În timpul nopții, temperatura a ajuns la 35 de grade Celsius

Un val de caniculă extremă a cuprins Australia în ultimele zile. Temperaturile anormal de înalte au cauzat incendii de vegetaţie şi numeroase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Temperatura medie naţională a ajuns la 40 de grade, iar cele mai afectate fiind zonele din sudul ţării.

În localitatea Noona din statul australian New South Wales s-a înregistrat temperatura record de 35,9 grade în cursul unei nopţi, aceasta fiind cea mai ridicată temperatură minimă înregistrată vreodată în Australia, a anunţat Biroul de meteorologie din această ţară, citat de Mediafax. În mai multe zone s-au înregistrat vineri temperaturi de peste 42 de grade, au declarat meteorologii australieni.
Canicula a afectat cea mai mare parte din statul New South Wales, dar şi zone din Queensland, South Australia, Victoria şi Northern Territory. „Valul actual de caniculă se situează alături de cel din ianuarie 2013 ca fiind cel mai extins şi prelungit val de caniculă înregistrată în Australia”, a declarat meteorologul Blair Trewin pentru BBC. „Au existat alte valuri de caniculă notabile, dar nici unul care să afectează o zonă atât de mare a ţării”, a adăugat Trewin.
În această perioadă au fost depăşite recordurile de temperatură în peste zece locuri din Australia, în special în locaţii aflate în interiorul continentului. Printre aceste locuri se numără Tarcoola (South Australia) unde marţi s-a înregistrat o temperatură de 49 de grade şi Port Augusta (South Australia) unde mercurul în termometre a urcat până la 48.9 de grade.
Zeci de persoane au fost spitalizate din cauza caniculei, iar autorităţile din mai multe zone au recomandat populaţiei să evite să iasă afară în timpul zilei.
În mai multe zone din statele Victoria, Tasmania şi New South Wales au izbucnit incendii de vegetaţie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"