NordNews
Avem ce spune

Caniculă și pericol excepțional de incendiu. Specialiștii vin cu recomandări

Meteorologii au emis cod galben de caniculă, valabil în perioada 1 – 6 iulie, și cod galben de pericol excepțional de incendiu, pentru perioada 2 – 8 iulie. „Pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+36°C”, precizează meteorologii. De asemenea, în perioada 2-8 iulie, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

RISCURI pe timp de caniculă:

– risc de afectare a stării de sănătate a populației (leșinuri, crize de hipertensiune, insolații, arsuri, deshidratări), îndeosebi a celor din grupele de risc major (copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecțiuni cronice, în special cardiace și respiratorii);
– afectarea capacității de muncă;
– veștejirea, uscarea, îngălbenirea frunzelor, fructelor coapte și necoapte, întreruperea creșterii culturilor agricole.

SE RECOMANDĂ:

– evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11 – 18;
– purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale;
– consumul zilnic a circa 1,5 – 2 litri de lichide;
– evitarea excesului de cafea și a consumului de băuturi alcoolice;
– reducerea intensității și ritmului activităților fizice.

RISCURI privind pericol de incendiu:

– este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetație forestieră, locuințelor și anexelor gospodărești.

SE RECOMANDĂ:

– evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuințelor, anexelor gospodărești și a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetație uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantații sau obiective cu risc ridicat de incendiu;

– restricționarea efectuării lucrărilor care creează condiții favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanțe volatile sau supraîncălziri excesive.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"