NordNews
Avem ce spune

Cântăreţul Stevie Wonder împlineşte 70 de ani

Stevie Wonder (Stevland Hardaway Judkins), pianist, compozitor și cântăreț, s-a născut la 13 mai 1950, în Michigan, SUA. Imediat după naștere, având greutate mică, a fost ținut în incubator. Aici, din cauza faptului că a primit prea mult oxigen, și-a pierdut vederea. În ciuda acestui fapt, Wonder a început să învețe pianul la vârsta de 7 ani și s-a perfecționat în cântatul la tobe și la armonică, la vârsta de 9 ani.
A urmat cursurile Școlii din Michigan pentru Nevăzători, pe care o întrerupea des, din pricina turneelor întreprinse pe cont propriu. În 1961, a fost descoperit de cântărețul Ronnie White, de la trupa Miracles, care îi intermediază o audiție la casa de discuri Motown. Proprietarul casei, Berry Gordy, a acceptat imediat semnarea unui contract între Motown și ”Little Stevie Wonder, the Twelve-Year-Old Genius” (micul Stevie Wonder, geniul de 12 ani), cum a fost denumit.

Prima înregistrare, ”Fingertips” (1963), îi asigură succesul comercial și pe piața de desfacere a discurilor Motown. Între 1965-1970, Stevie Wonder se număra printre starurile casei Motown, linia sa melodică reprezentativă fiind blues-ul. După ce contractul cu Motown a expirat, în 1971, Wonder a semnat unul nou, care îi acorda drepturi depline asupra creațiilor și interpretărilor sale, plus oportunitatea de a-și deschide propria companie de înregistrări, Black Bull Music.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"