NordNews
Avem ce spune

Captură uriașă de droguri în raionul Drochia. Schema era coordonată de un deținut

Șapte indivizi din raionul Drochia, cu vârstele cuprinse între 17 și 41 de ani, au pus în aplicare o schemă de introducere a drogurilor pe teritoriul unui penitenciar. Activitatea acestora era coordonată de un deținut din interiorul penitenciarului. Făptașii au fost identificați și reținuți de oamenii legii. 

Pe parcursul a două luni, specialiștii au documentat activitatea infracțională a grupului de suspecți, care se ocupau cu dobândirea drogurilor, camuflarea și introducerea acestora în Penitenciar. În această perioadă forţele de ordine au acumulat probe concludente și au stabilit că, fiecare din membrii grupului avea scopul şi rolul său bine determinat la realizarea drogurilor.

În rezultatul perchezițiilor efectuate de polițiști și procurori atât la domiciliile figuranților, cât și în automobilele acestora, au fost depistate și ridicate droguri de tip ,,Marijuana” cu masa totală de 15 kg, telefoane mobile utilizate în scopul săvârşirii infracţiunii, carduri bancare, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor.

Concomitent cu perchezițiile efectuate, angajatii penitenciarului au dispus efectuarea percheziției în celula deținutului, la care a fost depistat și ridicat un telefon mobil cu ajutorul căruia ultimul organiza introducerea drogurilor în penitenciar.

Valoarea drogurilor ridicate de forțele de ordine constituie circa 2 250 000 lei, acestea au fost ridicate, sigilate și expediate la CTJ al IGP pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

Indivizii au fost arestați pentru un termen de 30 de zile, iar conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"