NordNews
Avem ce spune

Capturarea cumătrului lui Putin a avut loc în timp ce oligarhul încerca să fugă în Transnistria

Victor Medvedciuk, deputatul ucrainean care a fost capturat marți seara de agenții Serviciului de Securitate al Ucrainei, a fost prins în regiunea Kiev în timp ce încerca să ajungă în secret în regiunea transnistreană, de acolo agenți ai FSB-ului rusesc urmau să-i organizeze deplasarea la Moscova, scrie Cotidianul. 

Cel puțin asta susține șeful SBU, Ivan Bakanov.

„A fost într-adevăr o operațiune dificilă și periculoasă pentru mulți dintre participanții săi, care a durat aproximativ o lună în condiții militare. Președintele a dat instrucțiuni și am intensificat toate posibilitățile de a îndeplini acest ordin și de a-l găsi pe domnul Medvedciuk. A fost realizată multă muncă analitică și operațională, care a fost finalizată cu succes”, a spus Bakanov.

Șeful SBU a subliniat că serviciului secret ucrainean s-a ciocnit nu doar de Medvedciuk personal, ci și de un inamic mai puternic – Serviciul Federal de Securitate (FSB), care a căutat să-l ducă pe nașul lui Putin în străinătate.

„Serviciile speciale ruse și-au organizat propria operațiune pentru a-l transporta Medvedciuk în Transnistria și apoi la Moscova. În implementarea sa au fost implicați chiar și reprezentanți ai lumii criminale și ofițeri corupți de aplicare a legii”, a mai spus șeful SBU.

El a observat că FSB a încercat să-și mascheze planurile cât mai mult posibil, inclusiv aruncarea de dezinformări și distrageri de atenție.

„Ei ar fi vrut să-l ducă pe Medvedciuk la frontiera cu Ucraina sub masca Forțelor Armate. De acolo – cu barca în așa-numita Republică Moldovenească Transnistreană, unde deja aștepta grupul de evacuare al forțelor speciale ale FSB, care au trebuit să-l ducă pe Medvedciuk la Moscova”, a adăugat Bakanov, menționând că reținerea lui Victor Medvedciuk dă un semnal fiecărui trădător al Ucrainei și nimeni nu va scăpa de pedeapsă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"