NordNews
Avem ce spune

Carantină hotelieră obligatorie de 1 875 de euro la sosirea în Irlanda din R. Moldova

Începând cu 6 aprilie curent se introduce carantină hotelieră obligatorie, pe cont propriu, costul căreia este de 1 875 euro. În carantină vor sta toți pasagerii indiferent de cetățenie, care vor traversa frontiera de stat a Irlandei, care călătoresc din R. Moldova sau au tranzitat țara. Carantina este obligatorie chiar dacă călătorii au test negativ sau au fost vaccinați. Se întâmplă după ce R. Moldova a fost inclusă de Irlanda în lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, scrie zdg.md

Pasagerii vor fi obligați, înainte de a călători în Irlanda, să-și rezerveze cazare într-un hotel prevăzut pentru carantină și să asigure achitarea șederii în avans.

Ambasada R. Moldova în Irlanda: Nerespectarea condiției de rezervare a hotelului din timp, fără argumentare rezonabilă, reprezintă infracțiune.

Termenul prevăzut pentru carantina hotelieră obligatorie este de 14 zile.

Dacă persoanele, pe parcursul cazării în hotelul stabilit, obțin un test negativ la COVID-19, efectuat în a zecea zi, perioada de carantină se va încheia imediat. Termenul de carantină poate fi prelungit în cazul în care un pasager va fi testat pozitiv în timpul șederii.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat este revizuită de autoritățile irlandeze, la fiecare două săptămîni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"