NordNews
Avem ce spune

Care este venitul lunar din salarizare în funcție de edil a lui Ion Ceban

Primarul capitalei, Ion Ceban, a ținut să menționeze că venitul său lunar din salarizare în funcție de edil este de 18.000 de lei. Suma, însă, ar fi mai mică după impozitare. La fel, primarul s-a indignat de remunerările per ședință a consilierilor municipali. Cât despre soția sa, Ceban a precizat că salariul după impozitare e de 5.000 de lei, transmite agora.md.

 

„În funcția de primar am un salariu oficial de 18.000 de lei, viceprimarii au 16.000 de lei, iar când primim suma la card este mai mică. De obicei este puțin peste 14.000 de lei, suma fiind impozitată. Colegii mei au zis că din luna curentă vom primi un pic mai mult”, a spus Ion Ceban la ședința săptămânală a Primăriei.

 

La fel, edilul a precizat că, aleșii locali din CMC ar fi remunerați cu mii de lei pentru participarea la o singură ședință. „Cei care pierd câte 4-6 ore în dezbateri sterile, să știți că pentru o ședință primesc peste 3.000 de lei. Nu este lucrul lor de bază. Este doar faptul că vin la ședință și dezbat ce au să dezbată.

 

Unii sunt care muncesc cu adevărat și alții care fac masaj la fălci. Și anume, fac politică de la microfon din sala de ședință CMC. Altceva nu știu să facă”, s-a indignat Ceban.

 

Potrivit edilului, în 2020, pentru 25 de ședințe, consilierilor li s-ar fi achitat 4,3 milioane de lei. Mai mult, primarul spune că unii consilieri ar avea remunerări lunare de 26.000 de lei.

 

În context, primarul a ținut să precizeze și suma salariului soției sale. Potrivit edilului, soția are salariul de circa 7.000 de lei, iar după impozitare, acesta ar fi puțin peste 5.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata