NordNews
Avem ce spune

Care sunt noile condiții de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova? Vezi actualizările MAEIE mai jos

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a actualizat vineri, 24 septembrie, alerte de călătorie. Din 23 septembrie, urmare a înrăutăţirii situaţiei epidemiologice, R. Moldova a fost exclusă de către Uniunea Europeană (UE) din lista ţărilor terţe pentru cetăţenii cărora ar trebui eliminate restricţiile de călătorie.

MAEIE anunţă că persoanelor vaccinate ar trebui să li se permită să călătorească către UE dacă sunt imunizate cu un vaccin împotriva COVID-19 aprobat de UE şi dacă au primit ultima doză recomandată a vaccinului cu cel puţin 14 zile înainte de sosire.

De asemenea, ieri 24 septembrie 2021, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a actualizat alertele de călătorie. În cazul în care aveți planifică o călătorie în timpul apropiat consultați documentul.

În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă, la etapa planificării unei călătorii, consultarea alertelor săptămânale publicate pe pagina web a ministerului la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”, precum și verificarea politicilor companiilor de transport avia, rutier sau feroviar pentru pasageri.

Republica Moldova a fost inclusă, pe la 1 iulie 2021, de către Uniunii Europene pe lista țărilor terțe pentru care sunt eliminate restricțiile de călătorie, în contextul îmbunătățirii situației pandemice aferente COVID-19. Înrăutățirea indicatorilor epidemiologici, care are loc în ultimele săptămâni, a stat la baza excluderii Moldovei din lista respectivă. Lista este actualizată o dată la 2 săptămâni. Republica Moldova ar putea reveni pe listă atunci când situația epidemiologică se va îmbunătăți din nou.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata