NordNews
Avem ce spune

Care va fi prețul pentru polița de asigurare obligatorie de asistență medicală în 2022

Prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală atât sub formă de contribuție procentuală de 9%, cât și sub formă de sumă fixă de 4 056 de lei va fi menținută și în 2022 la nivelul anului curent, comunică MOLDPRES.

Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie a aprobat astăzi, raportul la proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) pentru anul viitor.

Potrivit proiectului, fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală în anul 2022 vor însuma venituri și cheltuieli de cca 12,3 miliarde de lei. Față de anul curent, veniturile vor crește cu 10,3%, iar cheltuielile –  cu 8,3%.

Primele de asigurare obligatorie de asistenţă medicală sub formă de contribuţie procentuală la salariu şi la alte recompense vor constitui 5,9 miliarde de lei, în creștere cu 919,4 milioane de lei față de cele aprobate în 2021. Totodată, pentru transferurile din bugetul de stat în FAOAM pentru asigurarea categoriilor de persoane neangajate sunt prevăzute 5,9 miliarde de lei, cu o majorare de  227,7 milioane de lei comparativ cu nivelul aprobat pentru anul 2021.

În anul curent costul poliței de asigurare obligatorie de asistență medicală este de 4 056 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata