NordNews
Avem ce spune

Casa părintească a lui Igor Dodon, văzută de la înălțime

Mama președintelui Igor Dodon pare să fie cea mai bogată femeie din satul Sadova, raionul Călărași. Aceasta locuiește într-o casă de lux care se evidențiază printre casele vecine, cu mult mai modeste.

Din imaginile făcute cu drona se vede că gospodăria Galinei Dodon, pe lângă casa de locuit, are mai multe acareturi și este aranjată ca la carte.

Luxul din gospodărie este ascuns de privirile oamenilor de rând de un gard masiv.

Mama șefului statului locuiește de una singură în gospodărie, iar din postările lui Igor Dodon pe rețelele de socializare rezultă că acesta vine destul de des la casa părintească, care, potrivit oamenilor din sat, nu mai arată cum a fost odată.

Trecută de 65 de ani, Galina Dodon nu mai lucrează profesoară de limba română la școala din sat. În schimb, femeia este consilieră la al doilea mandat și face parte din PSRM, formațiune pe care a condus-o fiul ei până a deveni președinte. Mai mult, Galina Dodon este membră a Comisiei buget și finanțe din cadrul Consiliului local.

Fosta profesoară de română declară în proprietate casa de 240,8 metri pătrați din satul Sadova, Călărași, precum și trei construcții auxiliare din gospodărie. Imobilele au fost moștenite de la soțul său, decedat în 2013.

În declarația de avere a Galinei Dodon se regăsesc 103 terenuri cu destinație agricolă, cu suprafața totală de 28,3 hectare, evaluate la 387,2 mii de lei. Două dintre loturile declarate, cu suprafața de 11 și, respectiv, 13 ari, părinții lui Igor Dodon le-au primit gratuit în anul 2000, de la administrația locală.

Terenurile au început să fie cumpărate în anul 2013, iar ultimele au fost achiziționate în 2018.

Oamenii din sat susțin că Igor Dodon și fratele său Alexandru au acaparat mai multe proprietăți la Sadova, cum ar fi fosta tabără de pionieri și fabrica de vinuri. Fosta tabără este înregistrată pe numele unei firme offshore, dar administrator oficial este o persoană din anturajul lui Igor Dodon.

Citiți materialul integral pe gazetadechisinau.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"