NordNews
Avem ce spune

Căsătoriile vor deveni gratuite în Republica Moldova

Agenția Serviciii Publice urmează să modifice tarifele la mai multe servicii pe care le prestează, pentru a le reduce, iar unele, să le excludă. Mai multe servicii oferite de Agenția Servicii Publice se vor ieftini sau vor deveni din nou gratuite, un anunț în acest sens a făcut șeful ASP, Mircea Eșanu, scrie Diez. 

„Suntem în prim proces de revizuire a listei celor 265 de servicii pe care le oferă astăzi ASP. În termini foarte scurți noi vom reveni la tarifele inițiale, înainte de scumpirea care a fost operată de Guvernul Chicu, cel puțin la serviciile la termen ordinar”, a menționat Eșanu.

Șeful ASP a mai comunicat că, în curând, căsătoria va deveni din nou gratuită, iar tariful pentru prima înmatriculare a mașinii va fi micșorat cu 200 de lei.

„Așa cum căsătoria, de exemplu a fost gratuită înainte de scumpire și acum reprezintă 250 de lei, va reveni ca serviciu gratuit în termen ordinar. Prima înmatriculare a automobilului care acum este 600 de lei, va reveni la prețul de 400 de lei. Aceste revizuiri vor fi foarte curând”, a spus șeful ASP, Mircea Eșanu.

Totodată, Eșanu a precizat că tarifele pentru zeci de servicii pe care le prestează ASP vor fi reduse, iar unele chiar excluse.

„Avem deja 31 de servicii care pot fi solicitate de către cetățeni de la ASP și pot fi furnizate electronic și livrate prin M Delivery”, a mai adăugat șeful ASP.

Menționăm că, la începutul lunii iunie a acestui an, prețul la serviciile oferite de ASP pentru întocmirea unor acte a crescut. Atunci, agenția a precizat că majorările au fost aprobate de Guvern în decembrie 2020, iar apoi documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata