NordNews
Avem ce spune

Câștig de cauză pentru Romeo! Fostul director RED-NORD, restabilit în funcție

Fostul director al Întreprinderii de Sat S.A Rețele Electrice de Distribuție NORD (RED-NORD), Romeo Lopotencu a fost restabilit în funcție. Acesta a revenit astăzi la muncă după ce, joi, 16 septembrie, magistrații Judecătoriei Bălți i-au dat câștig de cauză.

 

Romeo Lopotencu, demis în urma alianței dintre PSRM și Partidul Politic ȘOR din toamna anului trecut, a declarat pentru NordNews că este mulțumit de decizia instanței de judecată și că în viitorul apropiat la RED-NORD vor avea loc remanieri. Tot el a menționat că Agenția Proprietăți Publice a reziliat contractual cu actualul director Vitalie Prisacari, care a fost ales în funcție în baza criteriilor de partid.

 

„Deci, am fost restabilit de Consiliul de Administrație, iar contractual cu actualul director a fost reziliat. Acum, mi-a rămas doar să răsuflec mânecele și să pun în aplicare ceea ce mi-am propus în plan, atunci când am fost ales în această funcție”, a menționat Lopotencu.

La fel, vechiul director restabilit a precizat că, în viitorul apropiat la întreprindere va fi un audit, în baza căruia vor fi sesizate instituții, precum: Centrul Național Anticorupție și Procuratura Genarală.

 

„Neapărat voi face un audit financiar dar și vom verifica corectitudinea desfășurării licitațiilor. Din câte cunosc două licitații s-au desfășurat cu încălcări. Cred că în termen de două săptămâni mă voi adresa atât CNA-lui, cât și procuraturii”, a mai adăugat directorul RED-NORD

 

În aprilie, în cadrul unui interviu acordat Ziarului de Gardă, Romeo Lopotenco a declarat că a fost demis din funcția de director al companiei „RED-Nord” la indicația lui Alexandru Dodon.

Directorul Rețelelor Electrice de Distribuție Nord (RED-Nord) a fost intimidat și supus presiunii din partea familiei Dodon. Romeo Lopotencu a declarat că în perioada în care a condus al doilea cel mai mare distribuitor de energie electrică din R. Moldova, fostul șef al Agenției Proprietăți Publice (APP) Ghenadie Țepordei, împreună cu Alexandru Dodon, fratele ex-președintelui socialist al R. Moldova, l-ar fi „rugat” să falsifice licitații și să promoveze anumite companii.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"