NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Câștigătoarele concursului ”Pedagogul anului 2020”

Două profesoare și o educatoare din Bălți, au câștigat concursul republican „Pedagogul anului 2020”. Cadrele didactice s-au întors de la Chișinău cu diplome și premii bănești.

Olga Balea este învățătoare de clasele primare la liceul „Orizont” din Bălți. De opt ani, școala îi este a doua casă. S-a pregătit pentru acest concurs aproape un an, iar efortul a meritat. Olga Balea s-a învrednicit cu locul I la categoria „Învățătorul Anului” și un premiu bănesc de 50.000 lei. 

Anul trecut, în septembrie, mi s-a propus să particip și am acceptat. Un an de pregătiri, un an de emoții , dar pînă la urmă emoțiile s-au meritat”. În această vară fiecare dintre noi ,a avut mult timp să descopere plaiul natal , locurile plaiului, cred că în viitor o să încercăm să descoperim și locuri frumoase de peste hotarele țării. ”, a povestit Olga Balea, învățătoare la Liceul Teoretic ”Orizont”

Iar Rodica Bețișor a ocupat locul I la categoria „Profesorul Anului”. Activează deja de 18 ani în cadrul Liceului Teoretic ”Mihai Eminsecu”, unde predă fizica.

Propunerea și provocarea care mi-a oferit-o doamna director,  Nina Grapă, pentru care țin să-i mulțumesc enorm, pentru că mi-a dat acel imbold, ca să mă afirm ca ambiție profesională, și evident, datorită susținerii colegilor, datorită dragostei față de copii, și susținerii din partea elevilor mei, am pășit spre această provocare.” , a menționat Rodica Bețișor, profesoară la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”

Nu este pentru prima dată când profesorii de la liceul „Mihai Eminescu” ocupă locuri de frunte în cadrul concursului republican ”Pedagogul Anului”.

Avem patru pedagogi, care s-au învrednicit de acest titlul și avem mai mulți care au participat, și au fost laureați la Concursul Republican ”Pedagogul Anului”, a declarat Nina Grapă, director la  Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”.

Dragostea pentru copii, dar și devotamentul deosebit pentru meseria aleasă, i-a adus Oxanei Placunova locul III la categoria „Educatoarea Anului” și un premiu de 15 mii de lei.

Educatorul este Creatorul sufleteleor copilărești , educatoarea este a doua mamă pentru copii, de aceasta am decis să încerc să mă manifest în meseria de educator, și de aceea am decis să particip în concursul ”Pedagogul Anului”, a spus Oxana Placunova, educatoare la gradinița „Rîndunica”.

Emoționată până la lacrimi, Oxana Placunova ne-a mărturisit că nu credea că va fi premiată.

Când am depus cererea, și am trecut de prima etapă, prezentînd portofoliu profesional, sincer, am crezut că nu voi trece etapa următoare, dar destinul a decis altfel , și eu am trecut și a doua etapă, și e treia, dacă sincere u nu credeam în forțele proprii ”, ne-a mărtusrisit Oxana Placunova, educatoare la gradinița „Rîndunica”.

Concursul ”Pedagogul Anului” este organizat la inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Astfel, organizatorii și-au propus să stimuleze şi să aprecieze munca cadrelor didactice

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata