NordNews
Avem ce spune

Câte 1000 de lei lunar pentru toți copiii cu vârsta de până la doi ani. Dan Perciun face precizări

Veste bună pentru copii și mămici. Micuții cu vârsta până la 2 ani, indiferent de statutul părintelui în calitate de persoană asigurată sau neasigurată, vor beneficia de o indemnizație specială în valoare de 1000 de lei lunar. Un proiect în acest sens a fost elaborat de Guvern și este plasat pentru consultații publice pe pagina www.particip.gov.md.

Această indemnizație specială va înlocui indemnizația de îngrijire a copilului pentru persoanele neasigurate, care astăzi e 750 de lei. Dar va fi acordată și persoanelor asigurate.

„Precizări referitor la indemnizația lunară de 1000 de lei pentru îngrijirea copilului. În contextul unor știri apărute azi, trebuie precizat că anul acesta va fi creată o indemnizație specială pentru toți copiii cu vârsta până la 2 ani în valoarea de 1000 de lei lunar. Aceasta va înlocui indemnizația de îngrijire a copilului pentru persoanele neasigurate (care astăzi e 740 de lei) și va fi acordată inclusiv persoanelor asigurate. Deci vorbim de o sumă adițională care va fi acordată tuturor. Bugetul planificat suplimentar anual este de aproximativ 300 de milioane de lei. E o noutate foarte bună pentru familiile tinere”, a spus deputatul PAS, Dan Perciun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"