NordNews
Avem ce spune

Câte cetățenii are primarul de Bălți. Nicolai Grigorișin a spus pentru care stat este gata să lupte

Primarul municipiului Bălți deține trei cetățenii: cea a Rusiei, a Ucrainei și a R. Moldova. Informația a fost confirmată chiar de Nicolai Grigorișin. Edilul însă a infirmat zvonurile precum că ar fi încercat să renunțe la cetățenia moldovenească. Totodată, într-o discuție telefonică cu reporterul NordNews, primarul a spus pentru care stat este gata să lupte.

Am cetățenia ucraineană, pașaport ucrainean. Am cetățenie rusească, dar nu și pașaport. O am pentru că am îndeplinit serviciul militar în Uniunea Sovietică, apoi am rămas să activez în cadrul armatei rusești. Nu am făcut-o, am primit-o. Toți cei care se aflau pe teritoriul Federației Ruse în timpul prăbușirii Uniunii Sovietice au primit cetățenia rusă. Și din moment ce am slujit în armata rusă, evident, am fost cetățean al Rusiei, apoi m-am concediat în 1997”, a declarat Nicolai Grigorișin.

Primarul de Bălți susține că niciodată nu a avut intenția de a renunța la cetățenia Republicii Moldova.

 „Nu am renunțat niciodată la cetățenia moldovenească. Aceasta este o știre falsă. Acolo au exagerat. Puteau măcar să falsifice mai bine semnătura mea, dar să nu scrie niște hieroglife chinezești.”

Primarul susține că știe cine se află în spatele acestor falsuri, menite să-l discrediteze.

 „Puteau să repete semnătura mea, că doar suntem în sec. XXI. O puteau face la calculator. Mai este un act acolo, precum că fiul meu s-a născut în 2001. De fapt, fiul meu s-a născut în 1999. Prima dată mi-au arătat aceste informații acum un an sau doi. Pur și simplu am râs. În vremurile noastre ar fi putut măcar să falsifice semnătura, să semene cât de puțin.”

Întrebat dacă este gata să lupte de partea Ucrainei în caz de necesitate, Nicolai Grigorișin a declarat că: Eu servesc statului meu – Moldova, unde m-am născut, trăiesc și muncesc. Dacă statul moldovenesc are nevoie de ajutorul meu, atunci mă voi ridica și îl voi apăra”.

Amintim că Nicolai Grigorișin a câștigat alegerile locale în 2021, din al doilea tur. Pentru Grigorișin au votat 7 148 de cetățeni, în timp ce pentru contracandidatul său, Nicolae Chirilciuc, doar 1 248 (15,23%) dintre alegători. La urnele de vot s-au prezentat 10 209 de persoane sau 9,98% din numărul total al alegătorilor. Oamenii au refuzat să meargă la vot, supărați că Marina Tauber a fost scoasă din cursa electorală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"