NordNews
Avem ce spune

Câte mii de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

Aproape 15 mii de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută, dintre care, peste 6 mii de pacienți au fost transportați la spital. 

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru pacienți din următoarele motive: 2501 cardiovasculare, inclusiv 47 cu sindrom coronarian acut; 1939 neurologice, inclusiv 210 accidente vasculare cerebrale; 1780 respiratorii, dintre care 1038 infecții respiratorii virale acute și 1601 traumatologice, inclusiv la 353 de copii.

Pe parcursul săptămânii, intervenția ambulanței a fost solicitată și în cazul a 70 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 83 de persoane. Ulterior, 74 de pacienți, inclusiv 15 copii cu diverse traumatisme, au fost transportați la spital. Totodată, au fost înregistrate 47 solicitări pe motiv de intoxicație, printre care 23 cu medicamente, opt cu alcool și două cu ciuperci.

La Dispeceratul comun de urgență al CNAMUP au mai fost înregistrate 115 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care dintre care 72 mușcături de animale sau înțepăturilor de insecte, 34 combustii, șase insolații și două sincope calorice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"