NordNews
Avem ce spune

Câte persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore. Ce spune Poliția de Frontieră

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 316 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 307 traversări persoane, dintre care 3 925 treceri la frontiera moldo-română,  1 728 treceri la frontiera cu Ucraina și  654 treceri aeriene.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– un conducător auto a încălcat regulile de folosire a vinietei;
– patru persoane au fost  identificate cu consemn național;
– 88 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12 316 persoane și completate 5 850 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei și sunt informați despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a străinilor și apatrizilor care declară că vin din țările clasificate ca zonă verde și se interzice celor care vin din țările clasificate ca zonă roșie, cu excepții. Totodată, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligaţi de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Este important!  Dacă punctul de pornire este situat într-o țară clasificată ca zonă verde, iar în timpul călătoriei au fost tranzitate țările clasificate ca zonă roșie, persoana este calificată ca venită din zona roșie.

Toți participanții la traficul transfrontalier sunt îndemnați să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata